the wild western village of El Rocio

Door Autentical expert Michael Madsen

 

Net zoals in het Wilden Westen heeft El Rocio, gelegen nabij het Doñana Nationaal Park in de provincie Huelva, door het hele dorp zandwegen lopen en voor ieder huis een plaats om paarden te stallen. Hierdoor straalt het dorp een speciale sfeer uit en is het een ware attractie.

 

Enjoy your meal at a restaurant in the sand

Het is desalniettemin niet alleen het zand en de paarden die dit dorp zo speciaal maken; er woont ook niemand! Dit wil echter niet zeggen dat het dorp verlaten is – juist het tegenovergestelde. El Rocio is een bedevaartsoord waar katholieken vanuit heel Spanje de heilige Maagd Maria vere renin de kerk. Hierdoor zijn er altijd grote groepen bedevaartgangers die verblijven in één van de huizen in het dorp – waardoor er een levendige sfeer hangt.

Horses in the streets of El Rocio

Als je in staat bent om aanwezig te zijn gedurende de ‘Romeria’ – het jaarlijkse bedevaartsfestival – in de laatste helft van mei of het begin van juni, dan zijn er heel veel bedevaartsgangers – is er veel muziek – en wordt de Heilige Maagd Maria tijdens de parade door de straten gedragen. Dit is typisch Spaans, erg feestelijk en niet alleen religieus. Het is immers aan een ieder om te zorgen voor het religieuze aspect tijdens de bedevaartstocht, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de kerk.

The central square of El Rocio with sand all over

El Rocio is gelegen nabij de moerassen van het Doñana Nationaal Park, het grootste moerasgebied voor vogels en dieren inclusief de bedreigde diersoort Iberische lynx, in Spanje. In het gebied verblijven veel verschillende vogelsoorten. Vanaf de boulevard in El Rocio is er een schitterend uitzicht over de moerassen, de zee, maar onder andere ook op ooievaars, zwanen en flamingo’s.

Wetlands of Doñana seen from the promenade in El Rocio

De boulevard in El Rocio met zicht op het moerasgebied Doñana Nationaal Park

 

Hier vindt u 3 zeer interessante accommodaties in de buurt van El Rocio:

Studio El Rocio
Gevonden op Autentical! Boek opBooking.com
Palacio Doñana
Gevonden op Autentical! Boek opBooking.com
El Cazadero Real
Gevonden op Autentical! Boek opBooking.com
meer unieke accommodaties