bij Autentical expert Michael Madsen.

 

Setenil de las Bodegas is gelegen in de provincie Cadiz, niet ver van Ronda, dat gelegen is in de provincie Malaga.

Als u een bezoek aan Ronda brengt, adviseren wij de lunch in Setenil te doen om zo te ontsnappen aan de stroom Chinese toeristen.

 

Setenil de las Bodegas

Balkon onder de rotsen

Letop dat je niet jouw hoofd stoot als je naar de toilet gaat! Er zijn verschillende restaurants die gebouwd zijn in de rotsen en één van hen heeft een toilet op de 1e verdieping – net onder de rotswand. Je moet eerst een kleine smalle trap op en dan bukken om de toilet in te komen – omdat er niet voldoende ruimte was om een plafond te maken, hebben ze hier de rots als plafond gebruikt…..

Setenil de las Bodegas

Huizen gebouwd in de rotsen

Jaarlijks loopt het Spaanse legioen “La Legión” in november, die een basis in Ronda heeft, een parade met hun uitrusting door Setenil de las Bodegas. La Legión maakt er een leuke show van en als je in de gelegenheid bent om in november ter plaatse te zijn, dan is dit een unieke belevenis.

Parade of the Spanish Legion

Parade van het Spaanse legioen

De rivier loopt door het dorp en ligt direct voor de restaurants, die in de klif gebouwd zijn. Hier kun je onder het genot van een heerlijke lunch genieten van een bijzondere setting. Op de menukaart vindt u vooral gerechten uit de typisch Andalusische keuken – die bijzonder goed is voor tapas: Een tip: als u met 4 personen bent, kunt u het beste 4 verschillende gerechten bestellen. Vraag in dat geval 4 extra bordjes, zodat u allemaal van de gerechten kunt proeven. Dit doet de lokale bevolking ook zo!

De rivier die door Setenil de las Bodegas stroomt

 

3 unieke accommodaties in de buurt van Setenil de las Bodegas:

Rincon en la Roca. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Finca Naranja. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Boabdil Guesthouse (Ronda). Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

meer unieke accommodaties