De reizigers zijn de overvolle bestemmingen en drukbezochte bezienswaardigheden beu. Ze trekken zich steeds meer terug in plaatsen waar geen of weinig toeristen zijn. Waar ze onder de lokale bevolking leven, om zo de unieke en authentieke gewoonten te ervaren. 

Romería festival in Guaro, Andalusia

Reizigers ervaren overal grote menigte, veel verkeer en lawaai of Chinezen die in grote getallen rondlopen en selfies maken. Dat neemt de aantrekkelijkheid van zelfs de meest geweldige bezienswaardigheid weg. Het bederft de vakantie van vele mensen. Alsof ze zich als vee gedreven voelen en door verkopers opgejaagd en aangesproken worden in het Duits of Engels en dat in Zuid-Europa.

Er is een tegenreactie op komst; een nieuwe trend. Mensen plannen hun vakantie weg van de drukte en het massatoerisme. Mensen willen tussen de lokale bevolking verblijven om zo de unieke en authentieke ervaring in dorpen en in de natuur te beleven. Het gaat vooral om de minder bekende bezienswaardigheden te bezoeken weg van de toeristische oorden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als je, je vooraf hierin verdiept.

Het witgekalkte Andalusische dorp Zahara de la Sierra

AUTENTICAL heeft deze site ontwikkeld om je te helpen bij het plannen van een authentieke belevenis. Het is een netwerk van lokale sites gerund door mensen die er wonen en alle kleine schatten die er zijn kennen – zowel de spannende belevenissen als de kleine, mooie vakantiehuizen die ook een grote bijdrage leveren aan de authenticiteit tijdens een vakantie.

 

Maak kennis met het authentieke Andalusië