De reizigers zijn de overvolle bestemmingen en drukbezochte bezienswaardigheden beu. Ze trekken zich steeds meer terug in plaatsen waar geen of weinig toeristen zijn en waar ze onder de lokale bevolking leven – om zo de unieke en authentieke gewoonten te ervaren. 

Romería festival in Guaro, Andalusia

Reizigers ervaren overal grote menigte, veel verkeer en lawaai – en Chinezen die in groten getale rondlopen en selfies maken. Dat neemt de aantrekkelijkheid weg van zelfs de meest geweldige bezienswaardigheid en bederft de vakantie van vele mensen, als ze zich als vee gedreven voelen – of als ze door verkopers opgejaagd en aangesproken worden in het Duits of Engels in Zuid Europa.

Er is een tegenreactie op komst; een nieuwe trend – mensen plannen hun vakantie weg van de drukte en het massatoerisme. Mensen willen tussen de lokale bevolking verblijven om zo de unieke en authentieke ervaring in de dorpen en in de natuur te beleven. Het gaat er vooral om, om de minder bekende bezienswaardigheden, weg van de toeristische oorden, te bezoeken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, als je je vooraf hierin verdiept.

Het witgekalkte Andalusische dorp Zahara de la Sierra

AUTENTICAL heeft deze site ontwikkeld om je te helpen bij het plannen van een authentieke belevenis. Het is een netwerk van lokale sites gerund door mensen die er wonen en alle kleine schatten die er zijn kennen – zowel de spannende belevenissen als de kleine, mooie vakantiehuizen die ook een grote bijdrage leveren aan de authenticiteit tijdens een vakantie.

De vakantiehuizen zijn te boeken via de site en dragen anderzins bij aan de financiering van de gratis websites.  De eerste site die de lucht in gaat is andalucia.autentical.nl met heel veel leuke tips om een authentieke reis te plannen door Andalusië, ver weg van het massatoerisme.

 

Maak kennis met het authentieke Andalusië