Door Autentical expert Michael Madsen

 

Tip 1) Vermijd massatoerisme

Toerisme is best extreem geworden en alle trekpleisters worden overladen door toeristen, wat je ervaring kan beïnvloeden.

Je kan mensen nooit volledig ontwijken – en er zijn ook monumenten die je absoluut niet mag overslaan, ondanks de mensenmassa. Maar je hoeft echt niet in een hotel te verblijven ten midden van alle attracties.

Zeker niet wanneer er unieke en authentieke accommodaties bestaan die maar enkele honderden meters verder zijn.

 

 

Tip 2) Boek kaartjes op voorhand

Alle trekpleisters verkopen hun tickets ook online – en je hoeft er niet 45 minuten voor in de rij te gaan staan.

Het is al erg genoeg dat je over de koppen kan lopen bij een toeristische attractie, laat staan dat je nog overrompeld wilt worden door in een ellenlange wachtrij te staan aanschuiven.

Alle tickets zouden aangekocht en betaald moeten worden een maand op voorhand – liefst zelfs enkele maanden eerder – om zeker te zijn dat je je toegang kan bemachtigen – zonder ervoor in de rij te staan.

 

 

Tip 3) Kies een paar uitvalsbasissen voor je reis

Het ergste wat je kan doen is van stad naar stad rijden. Telkens één nacht op een plaats verblijven.

Dan ben je er van verzekerd dat je niks anders krijgt te zien dan toeristen en overladen bezienswaardigheden. Blijf nooit korter dan drie dagen op een plek – liefst zelfs een hele week. Het grootste deel van de trekpleisters en steden kunnen bereikt worden vanaf centraal-gelegen ‘basissen’ – dus een leuke verblijfplaats dat je de kans biedt om grote bezienswaardigheden te bezoeken, maar ook de kleinere, onverwachte niet overslaat.

Kies bijvoorbeeld een week in het midden van Andalusië en nadien een week aan de Atlantische kust – van hieruit krijg je het meeste van Andalusië te zien.

 

 

Tip 4) Vermijd tijdverspilling met steeds in te pakken, rijden, parkeren en je weg te vinden

Je verliest een heleboel tijd door steeds heen en weer te rijden. Als je ook nog eens elke dag moet pakken om je reis verder te zetten, een hotel te zoeken, verloren te rijden, te vechten voor parkeergelegenheid, dan verpest je je hele vakantie… Laat je baggage achter en ontdek wat er in de omgeving te doen is – en keer terug naar je ‘thuis’-basis voor een ontspannen avond, dat is zoveel meer waard.

 

Tip 5) Bezoek ook de onbekende plaatsen

Plan de meer bekende trekpleisters en steden in voor een halve dag in je agenda. Neem vervolgens de tijd om de “onzichtbare” dorpen en plaatsen te bezoeken die niet vermeld staan in de reisgidsen, daar liggen vaak de echte pareltjes verscholen. En dit is waar je een echte authentieke ervaring kan hebben zonder een grote massa mensen om je heen, souvenirwinkels en toeristen. Hierdoor krijg je rijke en geweldige ervaringen tijdens je reis.

 

3 prachtige plaatsen om te verblijven in Andalusië:

Casa Rural Aire. Onthoud dat je deze hebt gevonden op Autentical! Boek via

 

Booking.com

Apartamentos La Laguna. Onthoud dat je deze hebt gevonden op Autentical! Boek via

Booking.com

Finca El Arpa. Boek via

Autentical

Meer unieke accommodatie