door Autentical expert Michael Madsen

 

Hier is een lijst met bezichtigingen die vollopen van de toeristen en het niet waard zijn:

  • Gibraltar

Een beetje van het Verenigd Koninkrijg in Spanje is best eigenaardig, ja. Maar er is echt helemaal niks te zien. En als je naar de aapjes wilt gaan kijken op de top van de berg zal je ten eerste veel te veel betalen, en daarnaast ligt het vol met vuilnis.

  • Mijas

Dit is maar één van de witgewassen Andalusische dorpjes – maar degene met de meeste toeristen. Alles is hier op toerisme gericht.

  • Nerja & Frigiliana

Nerja is nog zo’n toeristenplaats uit de duizend met een heleboel toeristen. Frigiliana is eigenlijk best schattig, maar met het stijgende aantal reizigers blijft niks meer onaangetast…

  • Marbella & Puerto Banus

De oude stad van Marbella is wel mooi, maar overladen met toeristen. In Puerto Banus kan je veel ferrari’s en gigantische zien, maar buiten dat zie je ook enkel maar toeristen.

  • Benalmadena & Puerto Marina

De Puerto Marina jachthaven was een fijne plek met fantastische architectuur. Maar het is niet goed verzorgd doorheen de jaren en ziet er niet meer uit. En het aantal toeristen die er rondlopen is gewoon waanzin!

  • Kathedraal & Toren van Sevilla

De kathedraal van Sevilla is gigantisch en spectaculair, maar de rij om binnen te geraken is enorm, met een minimumwachttijd van 30-45 minuten. Er is zoveel meer te zien in Sevilla, dus verspil je tijd niet met in de rij te gaan staan.

Meer goede tips