Wild flamingos at Laguna Fuente de Piedra

Door Autentical expert Michael Madsen.

 

De lagune Fuente de Piedra is de natuurlijke broedplaats voor duizenden wilde flamingo’s en veel andere waterdieren. Het is het grootste natuurlijke meer van Spanje, gelegen in het noordelijk deel van de provincie Malaga, niet ver van Antequera.

Flamingos in their natural habitat

Flamingo’s in hun natuurlijke leefomgeving

Er zijn geen kooien, geen hekken en er leven geen dieren in gevangenschap. Alleen een rijke vogelgemeenschap in een mooi beschermd natuurgebied – en in het bijzonder de duizenden flamingo’s.

Maar ze zitten niet alleen hier: zij trekken tussen de verschillende moerassen die zich in Andalusië bevinden, inclusief het Doñana Nationaal Park in Huelva  en de drie kleinere lagunes bij Campillos.

Het bezoekerscentrum, waar u de auto kunt parkeren, is niet erg interessant, behalve als het water in het meer laag staat en de flamingo’s in de bedding bij de dam verblijven.

Wild flamingos at Laguna Fuente de Piedra

Wilde flamingo’s bij Laguna Fuente de Piedra

De interessante plekken bevinden zich verder rondom het meer, waar plaatsen zijn om vogels te spotten en je kan parkeren. Je kunt erheem rijden of een fietstocht rondom het meer maken (ca. 4-5 km alleen heen).

Heb je een verrekijker of een camera met groothoeklens dan ben je in je voordeel. De flamingo’s zitten vaak ver op het meer – vooral als je ze wil spotten vanaf het bezoekerscentrum.

 

3 Leuke plekken om te verblijven in de buurt van Fuente de Piedra:

Casa Rural Aire. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Appartementen La Laguna. Gevonden op Autentical! Boek op

Booking.com

Finca El Arpa. Boek het hier op

Autentical

meer unieke accommodaties