Wild flamingos at Laguna Fuente de Piedra

bij Autentical experte Michael Madsen.

 

De lagune Fuente de Piedra is de natuurlijke broedplaats voor duizenden wilde flamingo’s en veel andere waterdieren. Het is het grootste natuurlijke meer van Spanje, gesitueerd in het noordelijke deel van de provincie Malaga, niet ver van Antequera.

Flamingos in their natural habitat

Flamingo’s in haar natuurlijke leefomgeving

Er zijn geen kooien, geen hekken en er leven geen dieren in gevangenschap, maar alleen een rijke vogelgemeenschap in een mooi beschermd natuurgebied – en in het bijzonder de duizenden flamingo’s die hier leven.

Maar niet alleen hier: zij trekken tussen de verschillende moerassen die zich in Andalusië bevinden, inclusief het Doñana Nationaal Park in Huelva  en de 3 kleinere lagunes bij Campillos.

Het bezoekerscentrum, waar u de auto kunt parkeren, is niet erg interessant, behalve als het water in het meer laag staat en de flamingo’s verblijven in de bedding bij de dam.

Wild flamingos at Laguna Fuente de Piedra

Wilde flamingo’s op het Laguna Fuente de Piedra

De interessante plekken bevinden zich verder rondom het meer, daar waar plekken zijn om vogels te spotten en te parkeren. Je kunt daar rijden – of een fietstocht rondom het meer maken (ca. 4-5 km enkele reis).

Het is een voordeel als je een verrekijker of een camera met groothoeklens hebt. De flamingo’s zitten vaak ver op het meer – vooral als je ze wil spotten vanaf het bezoekerscentrum.

 

3 leuke plekken om te verblijven in de buurt van Fuente de Piedra:

Casa Rural Aire. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Apartamentos La Laguna. Gevonden op Autentical! Boek op

Booking.com

Finca El Arpa. Boek het hier op

Autentical

meer unieke accommodaties