Door Autentical expert Michael Madsen

Sierras Subbéticas is een natuurreservaat met bergen en bossen in het zuidelijke deel van de provincie Cordoba. Er is een prachtige natuur en er zijn geweldige wandelroutes – vaak ben je helemaal alleen! 

Het gebied is weinig bekend onder buitenlanders en er zijn hier dan ook niet veel mensen. In het weekend ontmoet je wat lokale mensen, die uit de steden komen om van de natuur te genieten. Doordeweeks is het erg rustig en het mooiste is dat je nergens toeristen tegenkomt. 

Er zijn geen echte bezienswaardigheden in de omgeving, maar de lokale ‘Ermita‘ (kapel), bovenop een berg in de Sierras Subbéticas, is echt een leuke ervaring. De Ermita wordt gebruikt voor de lokale ‘Romería‘ (religieus festival), waar alle inwoners uit omliggende dorpen samenkomen, om in de kapel een eerbetoon te vieren aan hun patroonheilige, de Maagd Maria van de Bergen ‘Virgen de la Sierra’. Anders is het hier erg rustig en kun je op de bankjes genieten van je lunchpakket met een prachtig uitzicht op het natuurresservaat. 

Er zijn enkele gemarkeerde wandelpaden, bijvoorbeeld vanaf het bezoekerscentrum ‘Santa Rita’ aan de hoofdstraat van het dorp Cabra, tot aan het uitkijkpunt ‘Mirador de la Cabrera’, wat gemakkelijk te voet bereikbaar is. De wandeling is mooi en een aanrader, je bent alleen in het bos zonder toeristen of lokals. Vergeet niet om jezelf eerst in te smeren met insectenspray, want er zijn veel vervelende kleine vliegjes in het bos. 

Verder kun je een ritje maken over de kleine wegen door het natuurpark en kun je het dunbevolkte gebied van de bergen en het prachtige landschap ervaren. Een hele leuke ervaring – vooral omdat je alles voor jezelf hebt. Er is ook één van de oude spoorlijnen in het gebied, die nu is omgebouwd tot een fietspad; ‘Via Verde del Aceite’ – een prachtige optie als je een fiets huurt. 

Op weg naar huis in de richting van het zuiden, kunt u de weg naar Iznajar volgen – langs het meer van Iznajar, een prachtig gebied met eindeloze olijfvelden in alle richtingen.  

  

 

2 zeer mooie accommodatie opties in de buurt van de Sierras Subbéticas: 

El Cortijillo (Luque/Zuheros). Vergeet niet dat je het op Autentical hebt gevonden. Boek het op

 

Booking.com

Sierra de Araceli (Lucena). Vergeet niet dat je het op Autentical hebt gevonden. Boek het op

 

Booking.com

Meer unieke accommodaties