Chiringuito restaurant at Playamar

Door Autentical expert Michael Madsen

 

De Costa del Sol is druk – overal! Er zijn geen geheime strandjes meer,  waar je alleen kunt zijn. Maar je kunt nog steeds een goede- en authentieke – ervaring beleven op het strand.

“Playamar” is het strand tussen Malaga Airport en Torremolinos. Hier is een strook van 1 à 1,2 km waar er geen hoogbouw en hotels zijn bij het strand – alleen wat herenhuizen, appartementen en parkeerplaatsen en daardoor zijn er hier vrijwel geen toeristen.

Sardines grilled at Playamar

Gegrilde sardientjes in Playamar

Dit houdt niet in dat er hier geen mensen zijn – juist het tegenovergestelde. Vooral in de weekenden, tijdens de vakanties in augustus is het hier erg druk – maar dan met Spanjaarden; inwoners van de stad Malaga (Malageños), die de stranden bezoeken. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer, veel activiteit en levendigheid – heel iets anders dan de bankjes vol met gepensioneerde Nederlanders aan de rest van de Costa del Sol!

Chiringuito restaurant in Playamar

Op doordeweekse dagen net buiten het seizoen kun je het geluk hebben dat er niet veel mensen zijn in Playamar – waardoor je het strand voor jouw alleen hebt. Dit is waarschijnlijk de enige plek waar dit kan aan de Costa del Sol.

Door de ligging nabij het vliegveld van Malaga hoor je wel de vliegtuigen, maar je kunt niet alles hebben ….

 

3 Mooie appartementen weg van de toeristenhotels – en dicht bij Playamar:

Sea & Sun Apartment. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

2-Slaapkamer apt. Los Alamos. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Hotel Malaga Picasso (Guadalmar). Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

meer unieke accommodaties