The whitewashed village of Grazalema

Door Autentical expert Michael Madsen.

 

Het plaatsje Grazalema is één van de typisch Andalusische dorpjes, gelegen in de provincie Cadiz, iets ten noorden van Ronda, dat gelegen is in de provincie Malaga. Het is een erg mooi dorp dat uit charmante dorpspleintjes en leuke restaurants bestaat, met een waanzinnig uitzicht op de omliggende rotspartijen.

 

Street in Grazalema village

Straat in het dorp Grazalema

De adembenemende natuur in de bergen rondom het dorp is uitgeroepen tot nationaal park en omvat ongelooflijke rotsformaties, watervallen, kloven tussen rotsen, rivieren en meren. Mede hierdoor is het gebied erg in trek bij wandelaars, maar absoluut niet druk. Je hebt geluk als je hier veel mensen tegenkomt…  Er is een ruim aanbod aan uitgezette wandelroutes, maar er zijn er nog veel meer als je online of via Wikiloc zoekt. Hier kun je tijdens een heerlijke wandeling één worden met de natuur in haar meest pure vorm.

Restaurants on the central square

Restaurants op het dorpsplein

Kom op een doordeweekse dag in de lente of de herfst naar Grazalema. Start met een kop koffie en een ‘bocadillo’ (broodje) op het dorpsplein. Maak daarna een wandeling in het nationaal park en sluit de dag af met een diner in het dorp – net zoals de lokale bevolking doet in de weekenden. Het is de perfecte locatie om actief bezig te zijn te midden van de natuur.

The whitewashed village of Grazalema

De witgekalkte huizen van Grazalema

 

De 3 beste accommodaties in de buurt van Grazalema:

Fuerte Grazalema. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

La Mejorana. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Boabdil Guesthouse (Ronda). Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

meer unieke accommodaties