door Autentical expert Michael Madsen

 

Hier is een lijst met bezwienswaardigheden waar veel toeristen komen, maar die het alsnog waard zijn om eens te bezoeken:

  • Caminito del Rey

Deze spectaculaire wandelroute tegen de rotswand is een trekpleister geworden met 6 á 800 personen per dag (behalve maandagen). Het begin van de route is best druk, maar het pad is best lang en mensen verspreiden zich best snel, zodat je op je eentje kan wandelen zonder gestoord te worden door anderen. Tickets moeten op voorhand geboekt worden via Caminitodelrey.info

  • La Alhambra & Granada

De grootste trekpleister in Spanje en nr. 33 op de wereldlijst. Dagelijks worden er 6600 tickets verkocht en vele Chinese toeristen komer er selfies nemen. Echter, dit staaltje Moorse architectuur is zo spectaculair dat het de moeite waard is en zeker niet te missen is- ondanks dat je jezelf onder de vele reizigers gaat moeten begeven. Tickets moeten daarom ook op voorhand geboekt worden via de officiële ticketwinkel hier.

  • La Mezquita & Cordoba

De geweldige en spectaculaire Mezquite in Cordoba is het bezoeken waard. En de Joodse buurt eromheen valt ook niet te vergeten natuurlijk. Er komen steeds meer en meer toeristen naar Cordoba, maar het is nog altijd niet overladen en tickets hoeven niet op voorhand gekocht te worden

  • Sevilla

Het historische centrum van Sevilla loopt vol met toeristen. Zeker de kathedraal, waarvoor je 30 tot 45 minuten minimum in de rij moet gaan wachten, deze kan je dus beter overslaan. Maar er zijn enkel minder bezochte plaatsen om te bezichtigen in Sevilla. Ga eens naar het Alcazabar paleis met zijn tuinen, maar ook de Plaza de España is de moeite waard.

  • El Torcal nationaal park bij Antequera

El Torcal is een bekende plaats geworden, en zeker in het weekend is het best druk. Augustus is ook een slechte maand om te gaan. Maar buiten het seizoen op een werkdag, dat is het mometn om te gaan. Wanneer je dan de routes tussen de rotsen wandelt, waan je jezelf helemaal alleen in de wilde natuur.

 

Hier zijn 3 mooie plaatsen om te verblijven in de buurt van Caminito del Rey en El Torcal, op slechts een half uur rijden van Sevilla, Granada en Cordoba:

Hotel La Posada del Conde. Gevonden via Autentical! Boek via

Booking.com

La Garganta. Gevonden via Autentical! Boek via

Booking.com

Finca El Arpa. Boek hier

Autentical

Meer goede tips