The path down to the pristine nature pool

Door Autentical expert Michael Madsen.

 

Net buiten het kleine witgewassen dorp El Burgo – niet ver van de kust bij Marbella en Fuengirola – loopt het onverharde pad “Carril del Dique” langs de rivier “Turon” en eindigt daar waar de weg de rivier kruist. Op het kiezelpad vind je na een paar kilometer het pad naar de dijk. Een kleine wal die het water van de rivier heeft ingedamd en waardoor een ongelooflijk mooie natuurlijke poel tussen de bomen is ontstaan. Hier kun je genieten van de zon, schaduw en de overweldigende natuur.

Kinderen spelen in het lage water

In de weekenden en in augustus – is het erg druk met mensen die de stad ontvluchten om af te koelen. Maar als je hier komt op een doordeweekse dag, buiten de Spaanse schoolvakanties, dan kun je het geluk hebben dat je volledig alleen bent. En het is simpelweg geweldig!

Het water is zo koud dat je er niet lang in kunt zwemmen. De kinderen kunnen echter heerlijk rondrennen in het laagstaande water onderaan de dijk, terwijl jij relaxt op de oever van de rivier en de gehele familie geniet.

The natural pool near El Burgo

De natuurpoel nabij El Burgo

De rivier loopt door natuurpark Sierra de las Nieves, dat gevormd wordt door de hoogste bergen van het westelijk deel van de Costa del Sol en biedt vele, mooie natuurervaringen langs de onverharde wegen en paden. Je kunt, bijvoorbeeld het bezoek aan de natuurlijke poel combineren met een wandeling vanuit het nabijgelegen Tolox, waar zich ook watervallen bevinden (terwijl er zich geen water meer in de rivier bevindt).

The path down to the natural pool

Het pad dat naar de natuurpoel loopt

Vanaf de kust kun je met een huurauto een mooie route volgen. Rijd eerst richting Coin, dan naar Tolox en El Burgo. Na de Sierra de las Nieves ervaren te hebben, rijd je richting Ronda en terug naar de kust bij San Pedro de Alcántara.

Amazing nature in the Sierra de las Nieves natural park

De overweldigende natuur van de Sierra de las Nieves natuurpark

 

3 Unieke accommodaties nabij de Sierra de las Nieves:

Castillo de Monda. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

B&B Cortijo La Pura. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Finca El Arpa. Boek het hier op

 

Autentical

meer unieke accommodaties