Door Autentical expert Michael Madsen.

 

Net buiten Antequera, in het hart van Andalusië, ligt op de top van de berg het nationaal natuurpark El Torcal. Bij helder weer zijn er vergezichten tot Malaga en de Middellandse zee. El Torcal wordt ook wel ‘het land van de Flintstones’ genoemd om haar vele spectaculaire rotspartijen.

 

The spectacular rocks of El Torcal

De spectaculaire rotspartijen van El Torcal

Tussen de vele rotsformaties liggen mooie kleine valleien met smalle paden.  Dit netwerk van paden is een waar “walhalla” voor wandelaars. Doordat alle paden verborgen, maar goed bewegwijzerd zijn, kun je hier als individuele wandelaar zeker niet verdwalen.

A green valley

Een groene vallei

______

Spectacular rocks

Spectaculaire rotsen

El Torcal is een unieke natuurbeleving, die je niet mag missen. Doordat het park bekender wordt, komen er steeds meer mensen – zowel lokale bevolking als toeristen – maar door de goede spreiding, is het nog niet overbevolkt. Tenminste, als je de weekenden vermijdt. Tijdens doordeweekse dagen is het niet zo druk en zul je het gevoel hebben dat je je alleen tussen de enorme rotsformaties waant. Op regenachtige en vochtige dagen worden de rotsen glibberig en kun je het park beter niet bezoeken.

El Torcal

El Torcal

Er is keuze uit drie wandelingen; de korte wandeling, de middellange wandeling en de lange wandeling. Alle drie de wandelroutes leiden je langs de geweldige rotsformaties en door prachtige groene valleien.

A cosy little path at El Torcal

Een gezellig smal pad in El Torcal

 

3 Zeer mooie accommodaties nabij Antequera en El Torcal:

Arte de Cozina. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Klooster La Magdalena. Gevonden op Autentical! Boek op

 

Booking.com

Finca El Arpa.  Boek het hier op

 

Autentical

meer unieke accommodaties